2010-12-22
一行四人決定冬至去飲茶,兩星期前已經訂好位,諗住可以好好慶祝,點知去到未有位不特止,連等候的地方也欠奉,場面一片混亂,終於十五分鐘後叫到我地個號碼,帶位侍應竟然帶我地去一張岩岩落單既枱然後就走左去!再問第二個侍應,又再指我地去第二張枱,個張又係岩岩落單?!終於走返去知客處問,有個經理樣的物體指左我地去收銀處旁邊一張二人枱!(真的是旁邊!得半張枱個隻!)於是再向經理投訴,千辛萬苦下終於安排到一張四人枱俾我地,中間少不免向經理抱怨幾句,點知個位姓葉的經理竟然冷冷地答了一句:"小姐,我都幫你執緊枱啦,你唔好咁勞氣好唔好?"嘩!真係打左一個突,一句對唔住都無,仲要俾D咁既說話顧客聽,真係不得之了!杯碟污漕不在話下,最恐怖係倒茶落個杯時,竟然有油浮上黎。。。四份杯碟每個人都最少有一樣野要換,還好換杯碟個位姐姐態度都唔錯。其實呢間野D食物唔係太差,但係就唔係好囉,四個人飲餐茶要六百幾蚊,如果服務好少少,係中環區都可以叫接受,但係食品不太好,服務差劣的情況下,就真係要諗諗好唔好幫襯,我就本人就決定無下次囉。