2023-04-21
好姐妹係網上搵到一間專食日本野,睇到裡面既評分都幾高,鮨政!地址係香港仔大道142號地下,成個環境都以日式裝修為主題,店員一黎就問我地幾多位,😉帶有笑容同禮貌地帶我地坐好,呢度都係梳化椅,坐得好舒服,枱面已準備好紙巾,少量調味料同牙纖,坐好之後店員就為我地送上茶,點了以下幾種食物💹三文魚牛油果沙律✳️等餐速度適中,三文魚都係厚切,佢既自家製醬汁勁好食,微微酸酸地好易入口,三文魚既紋路好整齊,好新鮮✳️💹鰻魚玉子燒✳️鰻魚好好味,食到有少少鰻魚汁再加埋玉子燒一齊食,蛋味濃郁,比較高質✳️💹鰆魚他他燒✳️呢個小食我最欣賞,真係唔差,係好有魚味,而佢個味道新鮮度係難以形容,接近似燒烤味道,十分美味✳️💹豚肉沙律✳️呢個豚肉沙律好大份,中間放著好多菜,好健康,除左有勁多既豚肉之外仲放左好多小蝦,完全係可以提升到佢個沙律品質 ✳️💹鯛魚拉麵✳️鯛魚拉麵味道好獨特,還有檸檬,食到好開胃,而且佢個麵亦都好多✳️