2019-06-28
起附近等食飯之際就發現呢間新茶飲店 一去到店員一一介紹d野飲 最正係有得試飲👍👍 雖然只係限得既隻有得試飲但飲品真唔錯 我好鍾意喜茶既奶蓋 呢間店奶蓋都好正 好夠鹹香 好厚 因為我叫左中杯 所以d奶蓋真係佔左好多 飲左好幾啖都未飲到茶🥴 個人覺得奶蓋同茶質素好 不過個比例可能要捉緊d 另外 叫左芒果奶蓋 去到店時聞到勁香芒果味 亦見店員正切緊一大堆芒果 所以就點左呢杯野 不過飲落芒果味好淡 我覺得如果芒果比例多d真係會好飲好多 🙂 但驚喜位係杯芒果沙冰我飲到有茶味 唔知係咪有加茶一起打杯野飲 但好有surprise ✨餐牌上無寫可以少甜 所以我以為d野飲係無額外添加糖 直至我見到店員倒d糖漿落去 問店員發現原來可以叫少甜💦 如果menu上面有寫可以有幾種甜度既選擇就好 最後真係想讚店員d服務態度 而家真係好難搵到店員會好有耐性介紹最適合你既飲品 feel到佢地對自己野飲既passion 希望你地繼續加油 💪