2021-09-27 1440 瀏覽
生日一年一次,朋友就安排左W Hotel staycation,咁晚餐就book左呢度,諗住睇住日落chill下,其實之前都嚟過,但係lunch time,仲要係11:30,當時環境好舒服,夜晚就真係第一次,首先夜晚係非常咁嘈!我地預先上sky 100官網訂左個生日套票,包2張sky100門票,一個蛋糕,2杯飲品,但就限時1小時,咁訂位時都問埋如果我地會叫嘢食可唔可以坐耐啲,當時係個男嘅聽電話,話“咁都可以俾你坐多半個鐘至一個鐘嘅!”咁好啦!去到餐廳,安排左window set俾我地,呢度係半自助形式,要自己出去叫野食,menu唔多選擇但ok嘅!落完order,收銀提醒我用餐時間一個鐘,咁我就同佢講返booking時嘅溝通,點知佢話“唔得嘅,限左一個鐘就一個鐘!”態度唔友善嘅,但我覺得無謂爭拗,所以都接受左!坐返埋枱,唔夠5分鐘,蛋糕出現😳我哋明明落咗order,但就甜品先來。。。。。。咁都禮貌地同但講番我哋想食咗熱食先,蛋糕可18:45上(我地book1 8:00)!我地叫左個pizza同闊條麵,食物質素係一般,pizza餅底係濕嘅,軟林林但配料味道好味如果餅底係脆嘅即焗嘅會好味好多
我地叫左個pizza同闊條麵,食物質素係一般,pizza餅底係濕嘅,軟林林但配料味道好味如果餅底係脆嘅即焗嘅會好味好多!闊條麵入面有蘑菇蕃茄之類,闊條麵份量少!
食完我地就諗,時間咁趕,不如問下可唔可以蛋糕takeaway,可以返酒店房慢慢影相開心吓!咁問咗收銀個女仔佢話都係幫你包好可以擁走,咁我哋就就決定擁走,再嗌多個窩夫食啦!
士多啤梨窩夫夠蛋味,但都係唔夠脆都係軟林林嘅窩夫,雪糕係用北海道牛乳雪糕配搭味得非常好!
準時19:00離開!
好喇,返到酒店,打開個蛋糕盒,但原來佢只係用個外賣盒將個蛋糕放入去,但size根本係唔啱嘅,好失望!
我哋攞返個蛋糕出嚟嘅時候要切走個核突邊先可以再影相!😢😢😢
總共我地4個人成餐飯係order左:生日套票(蛋糕+2杯茶包花茶),Pizza,闊條麵,兩杯軟雪糕,士多啤梨窩夫,兩杯飲品!共$820,其實食埋個view,原本價錢ok嘅,但service扣哂分!
Sky 100生日套票
2021-09-18