2019-02-11 2172 瀏覽
今晚初七,約了舊同學飯聚,便試下這間皇室堡新開 (東海薈), 東海飲食集團旗下應該唔會差. 7點坐下,祇有五、 六枱客, 叫了片皮鴨兩食, 燒好出來祇告訴我們在後面片(其他食肆會先將鴨給客人過目), 淨片了一碟鴨皮及肉便直接拿入廚房做生菜包,得一碟鴨皮加肉, 最後當然餘大半籠餅皮( 跟兩籠餅皮),食完其他兩款小菜還未見鴨鬆, 問了穿西裝的先生才話( 鴨鬆可以起啦? 現在通知即起). 鴨鬆過鹹要配白飯. 坐到 8 點半有多,都係唔夠10枱客, 侍應主動前來收拾桌面及話上糖水給我們, 心想幾好服務( 補回漏上鴨鬆分数), 点知等多10 分鐘還沒有, 叫西裝先生埋單及問是否上糖水給我們, 佢應未上咩? 望桌面都知無啦. 去完洗手間到簽完咭都未有糖水到, 我地無等就走了. 個場客少已這樣, 客多咪有排等食, 無下次.😠
2019-02-11