2021-05-08
話說一開始諗住同牙媽黎試下啦,佢啲野食冇可否認係吸引既。但係一開始因為疫情所以填紙仔已經係日常,可能有人吾會咁做,但係我習慣左寫完之後會對摺交比侍應,因為個人私隱。好,寫完啦,交比侍應,係個牙叔黎,跟住佢同我講話:「吾好對摺牙,你摺左我會當垃圾扔左。」我心諗我次次都咁做喎,即係我次次都係比垃圾人扔?好,我算。每間餐廳有吾同做法,都未嬲既。跟住仲同我講話食到8點半,ok既。講返野食先,原本嗌左個黑龍卷同埋原坂海膽帶子炒飯,黑龍卷的確係特別同好食既。好,跟住就等個炒飯啦,等左好耐都未到就嗌左清酒煮蜆,味道就正常發揮啦,冇乜特別。等等下個炒飯等左成9個字,已經催左幾次架啦,但係一直都話整緊,終於頂吾順叫佢話如果未整既話就幫我埋單。好,嬲位黎啦,個侍應聽完之後吾係催廚房喎,係直接幫我取消張單,仲直接叫我地比錢,驚死我地走吾切咁。最好笑既係,個飯煮好左,個後生侍應拎左出黎,個牙叔就話取消左啦,仲同個後生講話我地發脾氣牙所以取消左。呢下真係嬲左!講真,炒個飯要炒成9個字都過份啦?仲話因為我地發脾氣所以要佢取消個炒飯?咩服務態度呀?真係吾問候你全家都算係咁。難得同牙媽出城食飯,搞到我比你碗貓面食到飽
好,嬲位黎啦,個侍應聽完之後吾係催廚房喎,係直接幫我取消張單,仲直接叫我地比錢,驚死我地走吾切咁。最好笑既係,個飯煮好左,個後生侍應拎左出黎,個牙叔就話取消左啦,仲同個後生講話我地發脾氣牙所以取消左。呢下真係嬲左!講真,炒個飯要炒成9個字都過份啦?仲話因為我地發脾氣所以要佢取消個炒飯?咩服務態度呀?真係吾問候你全家都算係咁。難得同牙媽出城食飯,搞到我比你碗貓面食到飽哂。原本仲諗過Encore,因為佢個黑龍卷真係吾差,但係啲咁既服務態度真係吾洗指以我再黎幫襯。
搞到仲要食第二間,因為連主食都未食。