2018-11-29 103 瀏覽
本人與朋友於今晚在將軍澳分店用膳,因為我們六位,當中有一位更是大肚婆,所以詢問貴店職員可否幫忙搵張無咁逼又舒服一點既檯,誰知第一句就回應,「我們六位係坐呢啲檯,你覺得邊一張舒服?」算!唔係太大問題,只係態度有點兒唔耐煩,跟住佢再話「不如轉張8人檯俾你地啦」咁我地當然非常感激,誰知剛坐下,便有另一位不兒坐係收銀既小妹妹走埋黎話,「如果你地坐呢張就要開兩個鍋」其實原本開兩個鍋唔係問題,問題係我終於發覺貴公司員工真係妹為公司生意著想,只係公司並沒有投放資源教曉員工應有態度及說話技巧,完全真誠真摯地表達自己的意思,總括黎講,希望貴公司能教曉員工應有態度及禮貌,最重要係學下講野,唔係就得罪人多,暫時唔會介紹朋友黎,待貴公司員工質素有改善,我和朋友才會再次光顧!
2018-11-28