2019-12-10 106 瀏覽
我自己就剩係好耐之前食過深圳海底撈,嗰時覺得好新奇,侍應都好體貼咁為我地服務。今次同朋友一齊泥食香港海底撈,睇下同內地有咩分別先一開lift門,其中一個服務生就好熱情咁問我地有冇book位,然後好快就帶左我地入去坐了。佢已經set好晒前菜,小零食俾我地食,仲會即刻派每人一條熱毛巾俾我地抹手,又幫我地倒野飲,招呼一流!!有個女侍應知道我同朋友想整美甲,仲幫我地預約,可惜號碼排太後,食完都未試到,唯有下次再試。首先上左個湯底,我地叫左兩格清水,一格菌湯同一格蕃茄湯,色水都好夠之後d野食都好快上晒,仲俾埋點鴨血同墨魚滑嘅調味料我地,好鬼細心!今次試左鴨血,墨魚滑,芝士牛丸,黃喉,牛小排,豚肉,雙色墨魚腸,魚片,拉麵,菠菜。。好似係咁多 鴨血點左佢俾嘅調味系列係真心好出息,黃喉好爽,墨魚滑夠彈牙,魚片好滑,雙色腸都入味,最有印像就緊係睇佢表演拉麵啦,每次最期待!靚仔哥哥仲要喺咁窄嘅通道拉,真心勁~食野途中聽到對面慶生,超熱鬧,幾個侍應一齊唱生日歌,好warm呀再隔左一陣音樂又唔同左,有個人走出泥表現變臉,好精彩!!完全冇破綻臨走時個女侍應仲好好咁提我仲未做美甲,不過等唔到了,有機會再encor

臨走時個女侍應仲好好咁提我仲未做美甲,不過等唔到了,有機會再encore~
拉麵
鴨血