2012-08-13 109 瀏覽
今日原本開開心心同個朋友去飲茶11點幾去到攞位,我飛號碼係81,等左太約一個鐘。終於叫到78, 79......點知服務員一跳就跳左幾個號碼。我同朋友就去問佢啦。點知佢黑口黑面一粒聲都唔出。好啦。我好聲好氣問多幾次。其後亦有其他人上前問,果位服務員同樣黑口黑面唔出聲。我就忍唔到口話人地問你野出句聲啦。果位服務員就話講左你知囉。但由頭到尾係無出過聲我唔明佢點可以話講左我知。其後我咪講你態度都好差喎。問你點解會跳號碼,你答左人咪無事囉,點之條友就講粗口關你X事咩,之後就開火同佢嘈,嘈唔夠幾句我癈事同佢嘈,我就話我要向你公司投訴你。但另一位部長比左張咭片我。佢叫我打呢個電話,但果個電話就係果間酒樓既電話黎 ,我再問佢拎佢個名投訴,我話佢地無個牌掛係衫到我費時投訴錯人,點知佢地唔肯講,好。無問題我咪影佢相囉,之後果服務員話做咩影我相,我報警!你唔好走,我咪同佢講,好我唔走我坐係入面等警察黎,我唔明係公眾地方點解唔比人影相,警察黎到我同佢地講返成件事佢地都好無奈點解要攪到報警。原來開開心心放個假去飲過茶,比佢攪一攪無哂心機,之後上網搵佢地公司電話投訴,但發現係投訴無門,唯有在此舒發。以後都唔會去
,我再問佢拎佢個名投訴,我話佢地無個牌掛係衫到我費時投訴錯人,點知佢地唔肯講,好。無問題我咪影佢相囉,之後果服務員話做咩影我相,我報警!你唔好走,我咪同佢講,好我唔走我坐係入面等警察黎,我唔明係公眾地方點解唔比人影相,警察黎到我同佢地講返成件事佢地都好無奈點解要攪到報警。原來開開心心放個假去飲過茶,比佢攪一攪無哂心機,之後上網搵佢地公司電話投訴,但發現係投訴無門,唯有在此舒發。以後都唔會去呢間酒樓飲茶。
2012-08-12
60 分鐘 (堂食)