叫左個198既西冷牛排配薯蓉,我朋友就叫左全日早餐。上餐係全部亂比,要個客自己攞返自己啲野食落自己度。接著,5成熟既牛排,外層燶到咬都唔爛,牛排入面全部都係筋,切都切唔爛。南瓜湯成陣水味,入面既洋蔥粒係硬既,十分破壞口感。野食差都算,我朋友食到一半都未見有侍應攞刀比佢,叫左兩次先有比。結果比既時候雖然包左層紙巾,但係個侍應手指直接忽視紙巾篤攞刀身度比人,你叫我點敢用?然後黑色衣服帶眼鏡中年男侍應全程係度同人傾計,由廚房攞住舊嘢黎到樓面係度向同事大叫調笑:「我攞呢個比你做生日禮物!」全餐廳都聽到曬佢地係度玩。埋單既時候叫左一次,個黑色頭髮女性侍應係度玩手機,專心到呢。佢都未擰轉望一望就叫我地等陣先,之後一路等佢玩完手機,佢居然直接走左去做其他野。我再叫多一次,佢叫我地去門口埋單,但係其他客人就係直接收銀簿送到埋手。咩料啊??黎到呢度都算數,我定多話下次唔黎。去到收銀台,奶茶色頭髮既收銀妹粒聲唔出一直係度禁收銀機,張單都唔比人睇一下直接話收幾多錢,500幾蚊一餐,我隻手已經遞左一千蚊比佢。佢先問我用咩付款方式,佢直接忽視左我隻手,我揚左兩嘢佢先慢悠悠咁禁收銀機,而唔係接錢。我隻手就咁樣舉住

全餐廳都聽到曬佢地係度玩。

黎到呢度都算數,我定多話下次唔黎。
去到收銀台,奶茶色頭髮既收銀妹粒聲唔出一直係度禁收銀機,張單都唔比人睇一下直接話收幾多錢,500幾蚊一餐,我隻手已經遞左一千蚊比佢。佢先問我用咩付款方式,佢直接忽視左我隻手,我揚左兩嘢佢先慢悠悠咁禁收銀機,而唔係接錢。我隻手就咁樣舉住。
然後另外一檯都跟著埋單排係我後面,我地兩檯人就一齊望住這位侍應一張一張抽銀紙出黎。攞起又放番返去,放番返去又攞起身,我等個400蚊等到我朋友去做個廁所都未等到。等到後面果檯人都忍唔住問得未。

我真係從未見過服務質素咁差既餐廳,食到一肚氣又浪費我時間。
2023-11-02