2009-03-05 373 瀏覽
新開張一段日子都未去過, 今晚無煮飯, 所以同屋企人去試下新派裝修, 環境都幾光猛, 我地一行三人, 知客安排左我地坐卡位,但卡位設計好有問題, 竟然有扶手的, 搞到坐入去果陣好迫, 坐落都ok, 只係出出入入好唔方便,今次本來點左三樣小菜:欖菜肉碎炒荷豆金銀蛋煮菜苗甜豆牛柳粒落單時我問侍應荷豆同甜豆係咪一樣, 佢話應該係, 我同佢講唔緊要啦, 照落單啦,無幾耐個侍應走番轉頭, 原來佢幫我入廚房問師傅, 係同一種野黎, 問我需唔需要轉第二樣,我覺得佢都幾細心, 出面好多侍應聽你講話"唔緊要, 照落單", 佢地都會算數, 我覺得佢都幾上心幾好呀我家母親因為患病, 味覺好敏感, 唔可以食太濃味既野, 我叫侍應幫手同廚房講儘量淡味D,上菜之後發現果然係淡味左, 食到半路佢仲埋黎問我地夠唔夠淡, o岩唔o岩口味原來晚上6-8點入坐的話, 會送陳皮蒸鮑魚仔, 每人一隻, 味道都ok最後仲送糖水添, 今晚有三款選擇, 我地每人試一款, 試哂三款馬蹄雞蛋糖水 (好清甜)紅豆沙 (起哂沙, 好味道)紫米露 (甜度剛剛好)
新開張一段日子都未去過, 今晚無煮飯, 所以同屋企人去試下

今次本來點左三樣小菜:
欖菜肉碎炒荷豆
金銀蛋煮菜苗
甜豆牛柳粒

馬蹄雞蛋糖水 (好清甜)
紅豆沙 (起哂沙, 好味道)
紫米露 (甜度剛剛好)
2009-03-05