2022-09-10
見Openrice 有好多好評,食物賣相都唔錯,就book臺去試下啦。本身book左13:30,但因為上晝個活動早左完,所以就早d 12:30pm去餐廳睇下有無walk-in位啦。一去到就有個男既侍應粗聲粗氣甘問"有無訂位呀",我話"有,訂左1:30pm,不過早左黎,想睇下宜家有無位", 佢話“你訂1:30pm架嘛,你甘早黎我點會俾到臺你呢!“我話“我知,我想睇下有無得walk-in姐“佢話“1:30pm準時交臺!“甘我諗住其實一個鐘都夠食,所以就照坐低啦。其實當時間餐廳仲有幾張4人臺,都坐唔滿。個侍應態度麻麻+唔耐煩。坐低左野食都黎齊,但系水都無杯,我咪舉手叫左個金毛侍應拎d水黎,跟住個侍應用超大聲呼喝道“戴 好 個 口 罩!自己出去斟!呢度系自助!我地唔會幫你斟!“好rude好大聲,仲要系命令式語氣,大聲到隔離幾臺都聽到,我心諗你唔講我點會知系自助呢?我系咪得罪左你?點解你要甘樣同我講野呢!我聽完都呆左幾秒先識俾反應。唔講以為自己去左澳牛/茶餐廳。你做得呢個價位既cafe,連基本服務都無?仲要態度甘差!大把樓上cafe平過你都有服務過你!坐低30分鐘已經遞左張單黎,叫你check下
一去到就有個男既侍應粗聲粗氣甘問"有無訂位呀",
佢話“你訂1:30pm架嘛,你甘早黎我點會俾到臺你呢!“
我話“我知,我想睇下有無得walk-in姐“
佢話“1:30pm準時交臺!“
坐低30分鐘已經遞左張單黎,叫你check下。食完野又好快收走d餐具同碟,用“肢體語言“示意你快d埋單走人,但明明仲有20分鐘先到交臺時間。成個用餐體驗好唔愉快,真系可一不可再。我本身無寫開食評都忍唔住要寫,食到一肚氣!
我地總共叫左3樣野
1. 輕煎北海道刺身帶子水牛芝士汁手工墨魚麵
-帶子得2粒,正常水平,無咩特別。個墨魚麵同個汁就幾特別,食得出系手工野。賣相都唔錯。
2. 黃金流沙軟殼蟹龍蝦海皇汁意大利燴飯
-呢個味道普通,無咩特別,味道偏鹹。
3. 美國穀飼厚切豬鞍扒配鮮茄茸及烤肉汁伴精選薯蔬
-豬鞍有d柴皮乾身,無肉汁,一定要點隔離個漿汁去食先會有d味道。否則就甘食就無咩味。