2006-04-15
上回提到朋友有張半價會員咭, 知道男朋友想据扒後, 貪心地再光顧多次星期二。2個人, 叫了周打蜆湯, 蝦penne, 10oz rib eye steak同portabello salad。可能將近9點的關係, 湯好杰, 食到有一舊舊粉, 不好吃。蝦penne的蝦依舊好吃, 可惜粉不好吃, 係爛的狀態! 個汁又pat狀, 又淡, 真的不好吃得過份。10oz rib eye steak 我一路以為佢個汁會分開裝, 但係佢係淋上扒面, 所以我要費一番功夫去隔離d汁。當然呢個係我的問題, 唔關人地事。medium rare的牛扒, 肉汁多, 點左醬就浪費了。portabello salad算比較好吃。有一大隻portabello o係面。portabello 也爽口, 菜也多, 蕃茄都甜。不過你叫我俾正價百多元食個咁嘅salad我又未必會, 因為佢未好食到果個層次, 半價呢, 我就覺得都值嘅, 當然比加幾十蚊果碟粟米溝生菜值得多!service方面, 之前我覺得佢麻麻, 因為d女仔俾人的感覺係"hea住返工"。今次唔同少少。話說當我地食到一半, 有個女仔循例問下我地d野o岩唔o岩食, 我都好
service方面, 之前我覺得佢麻麻, 因為d女仔俾人的感覺係"hea住返工"。今次唔同少少。話說當我地食到一半, 有個女仔循例問下我地d野o岩唔o岩食, 我都好老實咁答佢個penne好難食。佢行開左之後, 返來再問我需唔需要換過俾我, 同埋有咩要改。我都老實不客氣叫佢換同煮過d意粉。之後個粉就al dente喇。我從來冇expect在沙田會換過d野食俾我。所以下次如果d野食有問題, 不妨早出聲, 反正佢收得你唔平。
環境就要扣分喇。我一早reserve左坐sofa, 佢話會盡量安排俾我。去到我坐埋邊一條巷, 只得3張檯, 我地坐中間, 初時以為好good啦, 點知俾2檯細路夾住, 一檯應該係佢地老細或者有關人仕, 成晚見到d高層出來social, 真係social, 係好刷果隻! 另一檯又係細路, 佢地果d surround sound 真係不得之了! 十分難頂!