2020-01-18 304 瀏覽
我們一行4人,因為朋友們想支持黃餐廳所以就book這間,一入門口,見到裝修几特別,有好多大型燈箱,另外,如果要試這店最好先book位,因為當天食(星期一)都全店滿人。食物方面我們分別叫了: 1個2人餐(分別有:小食拼盤-8件(味道無乜特別)、冬陰公湯(大)(因病唔食得辣所以無試,朋友講味道ok)、泰式鹽燒烏頭魚(比出面食的同款,這條烏頭比較多細骨同埋唔夠入味)、泰式鮮蝦炒金邊粉(好味👍🏻但份量不太多)甜品(一個西米糕、另一個椰汁西米糕- 好味,夠椰汁味);另外加了:香葉肉碎煎蛋飯(有茶餐廳味道)、青木瓜沙律(味道👌🏻不算太辣,但份量不多)串燒拼盤(味道👌🏻,價錢抵食)飲品叫了兩杯特飲:美祿恐龍(因朋友飲,所以無試)、話梅梳打(唔知是否來錯,他比了青檸梳打給我,但飲了就費事換)。整體來說:食物方面不過不失,服務方面,唔肯定是否唔夠人,而由於有兩層,所以就無特別。餐廳有兩層,座位與座位之間有些迫,那天我們坐的位置燈光就一般,如果有得選就不好坐近樓梯那邊,因影相唔靚。如果想試必定要book限時90分鐘,但無人都可以繼續坐。最後餐廳門口有打咭位可影
2020-01-06