餐廳: 桻之燒
資訊:

是日約了朋友食午餐相聚,覺得呢間幾有日本居酒屋FEEL就試下。細細間位置比較少同密,不過環境唔錯,好有氣氛因為12點到達還好仲未有其他顧客,有齊晒各類既消毒用具,都唔錯,又問我地要唔要即棄餐具,態度又好好。我叫了蒲燒原條鰻魚飯,就係見到佢條大大條既鰻魚飯吸引左入來。 鰻魚夠肥美,醬汁甜度適中,撈埋D飯食一流。和風慢煮豬軟骨伴溏心卵定食,有麵鼓湯,蒜頭小食,沙律,感覺最抵食,但個豬軟骨味道一般,相比黑毛豚肉丼,佢既豬肉肥瘦適中,有入口即溶既感覺。溫野菜豬骨濃湯稻庭烏冬拌汁燒日本鯖魚柳,烏冬夠彈牙,湯底夠濃,條鯖魚夠大條,可以慢慢食,朋友叫了英式早餐,係日式格局既餐廳食英式日餐好特別,味道一般,最後加了蒜香法包,蒜香略嫌唔係好夠,不過15蚊都OK啦,整體很滿足。

鰻魚夠肥美,醬汁甜度適中,撈埋D飯食一流。

極上蒲燒原條鰻魚飯
和風慢煮豬軟骨伴溏心卵定食