我今次1st time 寫食評 , 全因我從未見過咁冇質素的餐廳老闆,冇文化而惡死.所以要各大食客小心, 免得"掂$買難受! 服務態度差到將近要報警告佢性騷擾!!!恐怖太多,不能盡錄! 節錄奇遇如下:1) 我和朋友一行12人訂了枱 (10女2男) 慶生日, 但餐廳十分窄小,我們被安排坐10人枱,我們都吾mind, 只要生日朋友(A)開心就OK la, 后來我發現A的家姐姐夫及外甥bb都來,要15人迫在10人枱, 明明傍邊有2人空枱, 不給大人及外甥bb, they have to stand !!!! 變態老闆仲好串用"爛的港式英文"話: " I have told you, our shop is small, u all have to sit only at this table!!" , 經多番討論要兒乞求后, 才可以比2人空枱我們!!!!變態老闆仲要反白眼對我們所有人!心想:我們帶多2人來幫襯是我們的錯???! 2) Before Dinner, 我們只想叫waiter 攞清水,但 老闆不断SELL " Sparkling water" 有氣礦泉水和花茶,我們不想花無謂$o

恐怖太多,不能盡錄! 節錄奇遇如下:
經多番討論要兒乞求后, 才可以比2人空枱我們!!!!

2) Before Dinner, 我們只想叫waiter 攞清水,但 老闆不断SELL " Sparkling water" 有氣礦泉水和花茶,我們不想花無謂$order, 所以好有禮貌地 NO THANKS, 點之個無良老闆仲不停SELL ,話自己的花茶有幾好,仲bring out 茶包,要我們聞聞茶香!!我們已經order 了酒,晚餐前仲要飲 Tea??? This is not a chinese 酒家 law!!!!
At last , 我好無奈order花茶, 目的要打發 無良老闆走!我根本一D都吾想飲

3)餐前我們已經帶了3支酒,餐廳扮好不收開瓶$,原本迫客人每开一支自己的酒,必要買佢的酒(HK$280-$2XXX), 我們因此要多飲3支酒。。。無良老闆不停替我們加酒,目的要加快佢賣酒的速度,酒量差的我飲到4杯已經想嘔,食物出得又慢,餐廳又十分窄小,直頭想暈倒!!!
4) 當我 friend- C 同我傾談中的時候, 黑面老闆酌酒比C, 但C冇say THANK YOU, 佢竟然訓斥C, “You didn’t say Thank you to me “!!!! 攪到C好尷尬,顧客同待應吾講 “Thank you "原來要比人訓斥!!佢真係有問題。

5) 番茄湯有番茄,但份量小兼芝士其多!但由於餐廳服務已經差極,我不想再換,務求快食,快離開。

6) 生日主角A的男親友S後來到,見到我們一班女仔飲到不支,便想同黑面老闆商量,可否可以買少一支酒,用開瓶費代替,但老闆只英文說:‘我不用跟你解釋,我已經跟A小姐講了,我餐廳開業3年,個個客都要一定要守我定的規矩,如果不滿意,你可以立刻離開。’Wah! 簡直第一次見咁冇文化的人,仲要係CENTRAL 中環區!At last 2個男人開始吵起來,黑面老闆仲:FxxK!!男親友S當然震驚,老闆會FxxK!顧客,男親友S亦還擊對抗,Birthday Dinner變成Fxxx大混戰!
7) 我為了息事寧人,叫埋單拉了S出餐廳門外冷靜,点之個粗口老闆仲要追出來,継續Fxxk我們!!!
I was super mad then! I told him to shut up, 條街是公眾的,我們已經避你而叫埋單,仲要追出來??我真要想打999!!

題外話/補充資料: 現提供兇惡無禮的老闆picture, 大家請小心. 吾信可以光顧下. 番茄湯有相片為証
2012-10-06
慶祝紀念