2014-11-22
今晚食壽司為主;$80 珍寶帶子刺身 2大粒切半(睇落好似4片)新鮮唔腥,鮮甜肥美,朋友好鍾意食。$30 軟殼蟹手卷除左軟殼蟹仲有蟹子,我無食,朋友話覺得好味,佢食個陣軟殼蟹仲係暖同脆嘅。$142 最上壽司盤 (三文魚x2,章紅魚x2,蟹子x2,鰻魚x2,北寄貝x2,加州反卷x8)之前未食過章紅魚,無咩味,唔腥又唔甜;北寄貝無平時出面食咁橡膠難咬;加州反卷嘅蛋黃醬係唧响旁邊,我覺得好貼心,因為我另一位朋友正正就係會因為某d壽司有此醬而唔食;其他壽司無咩特別,正常無問題。$66 燒鰻魚牛油果反卷 有8件我覺得係全場最o岩我胃口嘅! 牛油果有d生生地,所以食到牛油果清新嘅味道;鰻魚同牛油果份量比起我以前食過嘅日本料理放得比較多,但呢個比例我覺得先至剛剛好;而且加左芝麻又淋上鰻魚汁,所以味道好特出;仲有响份量多左嘅鰻魚旁邊放青瓜,可以去除油膩感之餘,又唔喧賓奪主。今餐整體都好滿意,食物新鮮! 而且買完單先知無加一服務費?!
$80 珍寶帶子刺身 2大粒切半(睇落好似4片)
新鮮唔腥,鮮甜肥美,朋友好鍾意食。
$30 軟殼蟹手卷
之前未食過章紅魚,無咩味,唔腥又唔甜;
北寄貝無平時出面食咁橡膠難咬;
其他壽司無咩特別,正常無問題。
$66 燒鰻魚牛油果反卷 有8件
題外話/補充資料:
店舖間隔上將水吧同客枱分開左,俾客人有舒適感,但係多數侍應企哂响水吧果邊,無乜留意客人需要…