餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2019-08-21 317 瀏覽
有Oppa幫你燒肉既oppa燒肉~呢間燒肉真係非常推薦!首先佢地理位置非常好,雖然係旺角,但係偏離一d繁忙既街,又近火車站~我地平日夜晚去到都等左半個鐘先入得~入到去見到佢既設計都真係幾好!有條吸油煙既管對住個爐,個爐既設計係斜斜地,方便收集d油~成餐飯塊板都唔駛換!冇痴過底~我地一行3人叫左黑毛豬拼盤、和牛拼盤同埋鵝肝!真係飽到郁唔到~一入到去佢已經放低左3款前菜,包括芽菜、紫菜同埋當然有泡菜!全部都可以任你refill! 不過我地都係refill 左1-2次,想留肚食肉!黑毛豬拼盤:唔知叫普通豬係點,但叫黑毛豬真係食到豬既香甜味,一上左個拼盤,香港oppa就非常主動咁黎幫我地燒,佢手勢仲非常好!燒到外面帶金黃,入面又唔會乾!拼盤放左係個豬形木板上,你會見到自己食緊咩位~食完唔怕唔知食緊咩!好貼心!同埋枱面有生菜,豬有腩既地方用生菜包黎食就岩,冇咁漏~又可以食多幾舊!如果食哂d菜店員都好快手咁幫你上過碟新!和牛拼盤:同黑毛豬拼盤一樣,都係用牛形狀木板上,咁你食緊個陣就知自己食到咩位,同豬唔同既係牛燒既時間短好多~~好快食得!個牛真係又抵又大碟! 好有牛味,強烈推薦叫呢兩個餐!鵝肝:我

有Oppa幫你燒肉既oppa燒肉~

黑毛豬拼盤:

和牛拼盤:

鵝肝:
我地另外都叫左鵝肝,100$唔駛有咁多真係正!3個人食岩岩好唔會因為食得太多而飽得滯!oppa幫我地燒到d鵝肝外脆內軟!! 估唔到咁好食! 因為皮脆既關係,感覺都真係唔漏!

已經諗定下次黎要試下d 2人/4人set!!!!