2022-06-18
辛苦工作左一日,今晚就嚟到佐敦呢間Cafe到食返餐!🔖燒澳洲羊後腿肉配牛肝菌汁💰179今次我哋揀咗七成熟~ 羊後腿肉質感軟嫩,完全冇羶味☺️配上牛肝菌汁好好味啊😙💫推薦指數: 8.5/10🔖有機法國花蜜叉燒溫泉蛋意粉💰89見到呢個配搭感覺幾特別🤣叉燒係中式嘅食物,而溫泉蛋意粉就係西式嘅食物,好想試下究竟配搭埋一齊嘅味道會係點😜叉燒係用咗有機法國花蜜燒製,食落去果份甜味都幾清,唔錯唔錯🤓溫泉蛋意粉就正常發揮啦🙈呢款意粉另外仲配左紅蘿蔔粒同荷蘭豆,記得一定要試吓!因為平時食意粉嘅時候啲配菜可能通常都會冇咩味,但呢到嘅配菜味道好清甜,好好食🤩💫推薦指數: 8/10🔖煙三文魚他他多士💰69多士烘到香脆,上面舖滿哂煙三文魚他他,最特別嘅地方係入面應該加入咗檸檬刁草,令到食落去多咗一份清新感🤗💫推薦指數: 8/10🔖Homemade Carrot Cake💰55Carrot Cake平時比較少見,但其實呢款係一款我都幾鍾意食嘅蛋糕😚質感鬆軟濕潤,夾雜住果仁同水果乾,好正啊😋食完之後就覺得呢一餐真係好滿足,份量兩個人share啱啱好啊👯♀️💫推薦指數: 9/10🔖抹茶拿鐵💰56抹茶味濃郁,口感滑順🍵食
🔖燒澳洲羊後腿肉配牛肝菌汁
💰55
💫推薦指數: 9/10
🔖抹茶拿鐵
💰56
抹茶味濃郁,口感滑順🍵食啖Homemade Carrot Cake,再飲啖抹茶拿鐵,開心💃🏼