2023-10-21
今次再嚟,佢地仲多左cocktail,而且指定日子有live music,成個環境真係好有feel!不過如果想去聽live music嘅話,星期六日8:30到10:30先有!而且呢度有窗邊位,食住飯,睇住窗外嘅車水馬龍,聽住音樂真係幾寫意。今次我叫左香草白酒芝士藍青口 配法包,佢嘅髮包勁好食,外脆內軟,係新鮮整嘅,而且加埋大量好香嘅蒜蓉,真係好正!仲可以點芝士食,芝士嘅口感唔會太膩,反而係會略嫌青口唔夠麵包好食🤣🤣原隻炸頂乳鴿,原隻乳鴿睇吓仲會墊住兩款唔同嘅蝦片,隔離仲有啲淮鹽,超惹味!而於燒花魚一夜干都唔錯,燒得好香,雖然佢叫一夜干,但都好多汁。煮食方面,我仲叫咗一個豬架,豬肉質感厚實,而且比較肥,但底下仲會有薯蓉同埋蔬菜作為配搭,以中和肥膩嘅感覺,而且一上碟嘅時候,會係煙霧離漫,非常之適合打卡。飲品方面,我叫左牛奶朱古力同曲奇朱古力奶昔 。牛奶朱古力上有燒過嘅棉花糖同朱古力。而曲奇朱古力奶昔雖然分類喺飲品,但係佢非常似甜品。_
_