2008-12-31 14 瀏覽
上星期五, 一行十人於晚上十一時到發記, 好多人在排隊, 我們大約等了十五分鐘左右。我們分兩輪點甜品, 每人叫了共兩客只屬自己的甜品, 另點了數個甜品share, 喪食!!!我先後點了栗子茸和杏仁茶加清心丸, 栗子茸好香好滑 又足料 (真係自家磨製!); 杏仁茶相比之下, 略為遜色, 我嫌味道不夠香濃 (應該要有撲鼻的咮道), 但清心丸份量多, 又大粒。同行的大多叫楊枝甘露或木瓜雪耳, 楊枝甘露好多芒果, 大大件, 又夠甜; 木瓜質素較參差, 有些甜, 有些淡。大家share的有:糖不甩 ~ 熱辣辣, 好煙韌, 每碟5粒, $16一碟!!!芒果糯米糍 ~ 一碟兩條, 分成四小件, 雖然貴($32/36?), 但真係好好味! 糯米皮煙韌, 芒果鮮甜;芒果班戟 ~ 一碟三件, 每件份量算大!馬豆糕 ~ ok! 豆味不算太香濃!唯一美中不足: 可能廚房人手少, 等候食物上枱時間頗長呢!
大家share的有:
芒果班戟 ~ 一碟三件, 每件份量算大!
馬豆糕 ~ ok! 豆味不算太香濃!
唯一美中不足: 可能廚房人手少, 等候食物上枱時間頗長呢!

$66 (宵夜)