2021-11-06 627 瀏覽
呢間灣仔樓上扒房真係好唔掂,奇怪Openrice 竟然有五百幾個讚,得十一個喊。三百幾蚊嗰餐,餐牌強調自己只係會用頂級食材,但係:* 個牛扒幫你切晒先攞出嚟,剝奪我鋸扒嘅樂趣。咬幾大件,唔應該由我自己控制咩?* 個豬肉漢堡包係用切碎豬肉條,份量比期望中的免治豬肉少好多。味道調到超濃,好似好食緊印度嘢咁。* 炸薯片啲番薯好優質,但好油。我打企放咗幾分鐘,啲油聚晒落底,浸到淋晒,情況更恐怖⋯ 我淨係咬到頂個一啖。* 個湯凍冰冰,頂唔住要佢番熱。* 個沙律啲菜係暖暖地,估計佢係放咗喺鍋熱湯隔離10分鐘先有咁嘅現象。勉強食完,waiter 問要唔要再喊甜品⋯ 唔好,多謝了。PS: 裝修靚,但細節差。冇用白枱布,又冇頂射燈。影相打卡冇可能影得好,最慘係對面個靚女有幾靚,我都睇唔清楚 🤯

* 個湯凍冰冰,頂唔住要佢番熱。

勉強食完,waiter 問要唔要再喊甜品⋯ 唔好,多謝了。