2022-11-23
天氣開始轉涼又係出動打邊爐嘅時候 朋友話朗豪坊對面開咗間新嘅火鍋放題店 五點開始至凌晨12時全單可享8折優惠 成人原價$238一位鴛鴦湯底需要另加$50 揀咗椰子雞湯底同埋正宗重慶麻辣湯底椰子雞湯底同我平時食開有少少分別 個湯底奶白色真係加咗椰漿喺入面 好香椰子味道 仲有新鮮椰肉 味道相當清甜麻辣湯底相當惹味 比椰子雞相對較為濃味 辣味芳香 入口柔和 唔算好辣 唔係好食得辣嘅朋友仔都食到 麻辣湯底配鴨血最適合不過 是無敵的組合餐廳內有三大個雪櫃放滿自助火鍋食物 分門別類擺放整齊 款式都幾齊全 大致上諗得出嘅火鍋食材都有提供最驚喜嘅係竟然有牛骨髓 好少放題火鍋店會有提供這種食材 牛骨髓滑捋捋 口感好特別 我個人很喜歡吃鵝腸任拎 我同朋友食咗超多 爽口又彈牙 鵝脂味甘香 沒有騷味火鍋牛肉片選擇多 包括 安格斯牛小排 特級牛板腱 頂級牛梅花肉 封門柳等等 每種質素都唔差 色澤亮麗而且肥瘦均稱 亦唔會好薄 食落有咬口除咗普通食材之外 竟然有提供海鮮 海鮮都係任點任食 最令我眼前一亮嘅係龍躉片 厚厚嘅龍躉肉 雪白無比 肉質鮮甜 魚皮充滿膠質 今餐確實有口福還有海鮮,海蝦,白鱔,青口…喜歡吃海鮮嘅
五點開始至凌晨12時全單可享8折優惠 成人原價$238一位
鴛鴦湯底需要另加$50 揀咗椰子雞湯底同埋正宗重慶麻辣湯底
還有海鮮,海蝦,白鱔,青口…喜歡吃海鮮嘅客人真係有口福 保證可以吃到飽
個人認為絕對食得過 會再有下次 由湯底到食材都是誠意製作 食物款式比一般放題店多 而且價錢絕對合理 環境舒適坐得舒服