2010-03-29
尋晚男朋友帶我去呢間泰國菜館, 我地都係第一次去, 星期日係會full booking, 要之前book定位.坐室外, 環璄唔錯, 但有蚊.諗住嗌餸, 生蝦沙律賣哂, 招牌咖哩今日冇...再叫多樣日本啤酒又話冇貨...其實我地係咪黎錯左呢(嗰時先7點咋).唔緊要, 我地最嗌左燒雞木瓜沙律, 冬蔭公湯, 椰汁咖喱牛肉, 馬拉盞通菜 同埋本地啤酒.首先竟然來碟通菜 =.=", 因為多人點, 所以廚房一炒炒4/5碟...好味, 不過感覺好怪囉, 上菜唔分次序!跟住來冬蔭公湯, 湯好濃, 蝦好大隻, 好味.再來椰汁咖喱牛肉, 椰香味濃, 送飯(免費)一流!但我地嗌的啤酒未到, 問個侍應, 隔左一陣先記得攞來, 仲要攞錯支泰國啤, 開埋倒落雙杯度. 咁算啦, 好小事啫.7點坐底7.10有野食, 之後我地發覺都d野食几大份, 我地應該食唔哂, 想取消個燒雞木瓜沙律, 叫侍應幫我取消. 佢話好幫我地取消.點知7.30就捧左碟沙律, 眼都突埋, 我地同佢講左取消, 佢話取消唔倒唔可以取消!!! 咁你無理由取消唔倒又唔同我地講聲. 最氣頂係佢既態度係好強硬, 好似我地錯咁唔可以取消!!! 佢似係客多d囉
坐室外, 環璄唔錯, 但有蚊.
跟住來冬蔭公湯, 湯好濃, 蝦好大隻, 好味.
再來椰汁咖喱牛肉, 椰香味濃, 送飯(免費)一流!
最氣頂係佢既態度係好強硬, 好似我地錯咁唔可以取消!!! 佢似係客多d囉!!! 好受氣呀!!!
最後女闆娘幫我地取消左.
平心而論, 野食係正的. 但服務就唔掂!!! d侍應係你面前chi check咁轉, 係上菜好快, 好快有得呀, 好似澳洲牛奶公司既速度,
快到令我好似去左澳洲牛奶公司, 食到好有壓力, 几靚既環境,几好既氣氛都冇哂啦. 最搞笑佢地心急到叫前面d小朋友"唔該行快d, 唔該唔好行下停下啦..."
所以再請我都唔會去, 去kln city大把選擇啦.