2017-11-16
我係講緊我自己有點兒計錯數, 又係臨時臨急 搵餐廳食飯嘅時候 原本訂咗另外一間新餐廳,後來發現今次呢間餐廳 有網上訂座 仲有八折優惠所以就上去試下環境尚算唔錯 上去揀咗一個dinner for two 599蚊 main course再加每位78蚊改為西冷牛扒, 諗住如果有八折咁都算ok呀seafood chowder上嚟嘅時候 點解係紅色嘅 原來佢嘅解釋話係蕃茄湯底唔係白湯 有一點失望 味道尚算唔錯,普通蕃茄湯加啲海鮮咁啦。 ceaser salad 中規中矩 其實都冇乜 特別寄望會有啲乜嘢突破主菜牛扒出場,medium-rare 係做得啱啱好, 牛味普通, 薯條都係一般貨色 再加埋個甜品cheesecake, 畀花園餐廳嘅質素好啲, 但講到價錢就真係差一節。最終埋單嘅時候成張單800蚊左右, 原來套餐係冇折, 再講七點半嘅時段係冇折扣囉, 所以我特登cap圖畀大家睇我見到訂枱嘅時候嘅狀況 如果係兩個人每人畀四百蚊我相信同類型嘅餐廳質素好啲嘅應該都有好多選擇