2020-05-16
去開佐敦C6揾左間主打雞湯嘅麵館,咁就去試下啦!估唔到平日夜晚成八點幾都keep住有人流,又好多人買外賣,好彩坐到最後張枱,唔使等。試埋佢啲嘢食就充分體驗到有麝自然香嘅意思!首先當然試下主打砂鍋雞湯翅配刀削麵,上菜時仲滾下滾下,熱到要慢慢食,好彩冷氣都足夠。翅就當然唔會好多,但係都有六七舊細細地嘅翅頭翅尾。雞都唔算好韌,份量以呢個價錢來講算係超值。當然重點係個雞湯,第一啖感覺就係超級雞味!😂濃郁得來又唔會好痴口,飲得出真材實料亦應該冇味精(起碼之後唔使飲水)。淨係個雞湯都值回票價!而且我覺得就咁飲係最正,唔需要加胡椒粉、辣油,原汁原味最補!另外仲叫咗個醉豬手配米線,米線用咗藥膳湯底,又係另一特色。不過豬手略嫌太多皮,肉反而冇乜,有啲改善空間。可以用優惠價加配口水醬墨魚丸,都叫大粒夠彈口質素不過不失。但總括而言佢嘅招牌雞湯甚為出色,下次再食都係叫呢樣就夠!
砂鍋雞湯翅配刀削麵
醉豬手配米線