2005-01-03 11 瀏覽
大除夕三個人去打邊爐,訂左六點幾,去到已經有唔少人食緊,坐低冇耐就越黎越多人。間舖都幾多情侶幫襯,大多數人都係食招牌豬骨煲,個伙計唔駛睇你張落單紙已經問你係咪食豬骨煲!我地三個人總叫左十碟料︰四寶丸(Ok啦)、羊肉(好大碟)、兩碟菜、灌湯餃(幾好食又特別)、雞脾菇、靈芝菇、魚腐(好難咬,唔正)、魚茸麵(可以自己唧但係唔夠魚味)。個湯底真係好多豬骨,而且d粟米超甜(^o^) 伙計會不斷為你加豬骨湯,但係如果唔叫茶/飲品就會好口渴,不過d茶就好貴(好似12/位)。因為除夕,所以只准食兩個鐘,不過夠鐘個陣個伙計都會問下你仲要唔野,服務態度都ok。平時都好少出街打邊爐,今次就每人食左$180,真係幾貴,但係總括黎講都好食,下次天氣凍都可能會再去!