2019-04-28
平時食越南菜,不外乎都係食下檬粉、紙米卷等等,不過冇諗過連越南菜都可以做fusion菜,仲做得好好味淨係睇出面個餐牌,已經有好多好吸引嘅選擇坐低再睇下佢個menu,選擇好多,有D花多眼亂店員見我地唔知揀咩好,就俾左D建議我地,又話我地知今日咩食材新鮮送到,可以考慮一試最後跟左店員一部分推介揀野食呢度裝修真係好有越南特色,又坐得舒服手撕雞檬紙卷一上檯就俾人好精緻嘅感覺,旁邊嘅酸汁有需要可以再refill檬卷皮做得夠薄,少少煙韌,配埋雞肉同蔬菜,成個口感既豐富又清新法式芝心蝦多士呢個多士做得比一般嘅厚身,蝦肉夠彈牙,加上少少芝麻,食落酥脆可口窩蛋烤牛肉生菜包呢個生菜包好有驚喜,因為D牛肉調味好好,就咁食已經覺得好好味,加上我地撈埋D窩蛋嘅蛋汁,成個菜係好香好好食每個菜式旁邊都有D酸菜,配埋一齊食又出奇地夾,同埋一咬就會流埋D肉汁出嚟,真係食得好過癮金菠蘿海鮮炒飯炒飯份量好足,入面食到有蝦、魷魚、魚柳,另外仲加左雜菜同菠蘿,食落口感十足雖然呢度唔太近火車站,但係D食物真係幾有特式,而且店員好nice好留意我地嘅需要,非常helpful,成餐飯食得好舒服,所以行多幾步嚟食都覺得值得
淨係睇出面個餐牌,已經有好多好吸引嘅選擇
坐低再睇下佢個menu,選擇好多,有D花多眼亂
最後跟左店員一部分推介揀野食
呢度裝修真係好有越南特色,又坐得舒服
手撕雞檬紙卷
法式芝心蝦多士