2020-07-11 692 瀏覽
1/7假期點可以唔出去郊遊⋯⋯一於去塔門。兩年前黎塔門試過「新惠和」印象中好多人好迫好大油煙、當時order海胆炒飯、真係好一般、所以今趟諗住試其其他餐廳、點知下午3點左右附近餐廳話打烊、咁唯有去「新惠和」環境- 可能疫情下無乜人出街、無巳前咁迫、二人可以自己一張枱- 油煙無巳前咁勁服務- 有位成熟穩重既阿姐在門外、落力煮- 另一位年青貌美既侍應、好溫柔、落力招待客人、反應快食物- 今次order海胆煎旦三文治、蝦醬鮮魷炒麵、無冰凍奶茶- 海胆三文治好足料好多海胆、海胆好鮮甜蛋好香、好味過當年既海胆炒飯(今次無試唔知家下咩味道)- 蝦醬鮮魷炒麵、炒既時候巳聞到陣陣蝦醬味。大廚親自上菜、係耳邊同我地話可能呢件鮮魷有點喊、因為多左小小蝦醬其實都預左蝦醬會偏喊、的確對啖口味既我係有點喊、可以接受!炒麵有點油。鮮魷真係好新鮮- 無冰凍奶茶、一枝兩個人飲岩岩好、有茶味唔錯價錢- 小島價錢- 今趟性價比唔錯新惠和食物偏向茶記, 歎下午茶的好選擇下次有機會去塔門會早點開餐試下其他餐廳既海鮮。

- 可能疫情下無乜人出街、無巳前咁迫、二人可以自己一張枱
- 油煙無巳前咁勁

- 有位成熟穩重既阿姐在門外、落力煮
- 另一位年青貌美既侍應、好溫柔、落力招待客人、反應快

食物

- 今次order海胆煎旦三文治、蝦醬鮮魷炒麵、無冰凍奶茶
- 無冰凍奶茶、一枝兩個人飲岩岩好、有茶味唔錯

價錢

- 小島價錢
- 今趟性價比唔錯

新惠和食物偏向茶記, 歎下午茶的好選擇
下次有機會去塔門會早點開餐試下其他餐廳既海鮮。

• 海膽三文治