2014-07-04
老實說,之前已聽過''聰嫂''的名字,但只聽名感覺是只有傳統糖水所以一直都無去試,今次終於來到,原來有傳統糖水之外,還有很多特別設計的甜品,有驚喜!我愛榴槤,看到有榴槤水晶珠雙眼發光,(但不敢抱太高期望,因曾經試過幾次都唔好味)上枱已聞到好香榴槤味,好像沙冰與雪糕的結合=雪芭??吃下去有不少榴槤肉,甜甜的好香濃,唔會有熟到爛的苦澀味,口感好fresh。******************************朋友的芒果奶昔雙皮奶,好多好大舊超甜芒果,雙皮奶唔會太甜好滑,味道好夾,必吃!******************************另外叫了Q果share吃,看見menu的圖片有兩款味道各三粒,不知為何上枱時六粒都是紅豆,店員又沒有提及,有點失望,不過Q果好煙韌,會痴住隻碟又痴住隻叉,玩呢幾粒野都笑翻天XD"******************************食物好味,價錢在銅鑼灣相當合理,但座位實在太太太迫,每次店員行過都會掃到我個背脊,整間鋪都好嘈,食完會立即走,唔會想坐得耐。
上枱已聞到好香榴槤味,好像沙冰與雪糕的結合=雪芭??
不知為何上枱時六粒都是紅豆,店員又沒有提及,有點失望,
整間鋪都好嘈,食完會立即走,唔會想坐得耐。