2019-09-26 446 瀏覽
近排過節,食左好多餐大魚大肉,男友話想食素清一清腸胃,就黎左朋友介紹既呢間素菜自助餐veggi one食晚餐。餐廳佔地面積好大,而且人流非常旺,所以食物出品都好新鮮! 自助餐款式選擇多,有十幾款炒菜,例如淮山茶樹菇炒青瓜、雜菌素蝦、支竹蘿蔔焖素羊腩等。除左炒菜,仲有壽司、炸物、pizza、湯、糖水等,第一次食素自助餐既我真係睇到眼花繚亂呀!!估唔到會咁豐富,一洗我對素菜既清淡印象。 宜家每四個人就會送一碟冰鎮咕嘮肉,材料應該係雞腿菇,裹上炸粉炸完之後再冰鎮,炸皮會保持好脆既狀態,而呢個素咕嘮肉食落無論味道還是口感都可以以假亂真,真係好驚喜。 另外每人仲會有一壺燉湯,味道濃郁,真材實料! 豆腐球同紫薯球好綿密,讚👍🏻芒果壽司好食pizza同素叉燒有驚喜!仲有芋圓糖水今餐真係有驚喜

另外每人仲會有一壺燉湯,味道濃郁,真材實料!

豆腐球同紫薯球好綿密,讚👍🏻

芒果壽司好食

pizza同素叉燒有驚喜!

仲有芋圓糖水

今餐真係有驚喜