2022-10-28 32 瀏覽
喺觀塘搭車好易會見到呢間店舖名好特別,而且悠閑咖啡店。見到佢其實好多唔同嘅台式嘢食,所以今日就特登約咗朋友過我哋嗌咗兩個主菜呢度其實只要加$10就可以有三細碟嘅前菜同埋滷肉青菜或者杞子湯青菜仲有個小甜品$10嘅價錢咁吸引我哋當然兩個餐都加咗啦我哋就滷肉青菜同埋杞子湯都叫左先講下前菜個人就好鍾意呢個滷肉青菜因為啲滷肉汁同油麥菜都好夾味旁邊嗰個炸花生加咗少少炸魚仔我覺得好香口朋友就覺得杞子湯嗰個清清地,加埋嗰個醃製咗嘅苦瓜冇苦味,佢果日更喜愛主菜方面我就叫左鹽酥脆雞配炸滷肉飯兩件鹽鹽酥雞真係好大一個大雞髀一個大雞翼最緊要係外皮炸到好脆仲要係鋪滿晒鹽酥粉味如果重口味姐仲可以沾埋埋佢個鹽酥汁咬落去最緊要出面面外邊唔鞋身真係幾有驚喜而滷肉飯大大碗珍珠米配埋滷肉同汁真係好似去咗台灣咁而朋友就叫台式三杯醬燒豬立骨配薯條嗰個豬頭骨個份量真係好大舊而且好欣賞佢嗰個醬汁癡滿晒喺個肋骨裏面好好食由於佢醬做得好精彩我哋仲忍唔住將啲粗薯條拎嚟點呢個醬食我就嗌啲杯邪惡飲品乳酪芝芝蘆薈巨峰 首先佢啲蘆薈真係好多乳酪奶蓋同埋巨峰冰沙真係全口都係幸福最後不得不推介芒芒甘露配芋圓豆花配佢係完全將我所有鍾意食嘅糖水材料集係

我哋嗌咗兩個主菜

乳酪奶蓋同埋巨峰冰沙真係全口都係幸福

最後不得不推介
芒芒甘露配芋圓豆花配
佢係完全將我所有鍾意食嘅糖水材料集係一身
芒果,柚子,豆花,西米,芋圓,紫薯圓,地瓜圓配楊枝甘露真係完全唔會輸
淨係食呢個甜品都已經好滿足

估唔到一間平平無奇嘅咖啡室