2021-11-03
根據OpenRice熱門推介,我點左蒲燒鰻魚雞扒石鍋飯,是日天氣涼涼地,食石頭鍋飯簡直係樂事,先試個鰻魚,汁既味啱啱好,最驚死鹹太濃味,呢個汁輕輕帶出鰻魚味,出色👍🏻加埋雞扒,口味豐富,滿滿蛋白質😍,個飯亦都要大讚,飯受熱程度均勻,飯焦脆卜卜,好有古早煲仔飯嘅感覺,食咗一半再加餐廳嘅秘製醬汁,又有另一種口味,極速K.O.朋友食海鮮石燒烏冬,材料有蝦、蜆肉、蠔仔、帶子,我試咗啖湯,非常鮮甜,滿滿海鮮香,真材實料,並唔係雪藏嗰啲垃圾海鮮,湯非常好飲,朋友話個烏冬口感都好好,偏軟身但非常好味,超滑順口,建議我下次必食。最後仲附送左紅豆餡嘅和果子,煙煙靭靭水晶外皮,適中份量香甜豆沙,為今餐畫上一個完滿句號。