2021-01-29 513 瀏覽
遲左放工,趕唔切6點前堂食,同朋友去左環翠商場買王林記外賣,剛好商場出面有高枱比人食野,即管試試企係度食王林記🤣哈哈!分別叫左兩個餐1️⃣焗豬扒飯,醬汁可以揀(蕃茄汁/黑椒汁/咖哩汁),個人喜好覺得焗豬扒飯一定要揀蕃茄汁‼️雖然係外賣🥡,但賣相一打開已經相當吸引😍,蕃茄醬配合濃濃的芝士,真係未入口已經加分!食落原來有兩大塊豬扒,豬扒不會乾亦不會太硬,肉質鮮味濃唔會因為焗過而變乾,有口感夠juicy😋 2️⃣韮菜餃配魚蛋米線,魚蛋加配一塊魚片夠爽口彈牙,韮菜餃就不過不失。湯底加配蔥花飲落清甜,唔會感覺太淡味。特別一提辣椒油,有別於一般粉麵鋪,加少少已經夠辣夠香,整體好味!

分別叫左兩個餐

2021-01-27