2017-03-09
個個都知荃灣多野食,但我就第一次在荃灣食放題哦~~位於大鴻輝(荃灣)中心3樓的大井町免卻了要排長龍之苦,扶手電梯直到三樓十分方便。佔地三樓全層,地方實在不會狹窄,座位令人坐得鬆動,大班人GATHERING都會食得開心D。場內裝飾以日式風格簡約為主,感覺清潔,而明亮的燈光方便手機拍照有兩本厚厚的點菜紙供人選擇,食品款式和其他放題店大同小異:包括有前菜,刺身,壽司,軍艦,卷物,火炙壽司,鐵板料理,燒物,天婦羅,炸物、一品料理和湯麵,唔想逐一影低,我是懶人,HAHAHA~但唔同的地方是,場內有提供新鮮的水果同沙律供客人配搭,甜品也是自助的,我覺得這設計不錯,一來可以讓客人郁動下,等野食時都可以食下水果先,二來可以令侍應拎少左野,減少等候時間飲品有汽水,果汁,果汁酒精飲品,有熱茶,最估唔到是有暖的維他奶!!!呢個真係第一次見,好意外同貼心~!由於肚餓係咁食,所以只影左覺得好味的出來。黑椒牛柳粒,炒得香味4溢,牛柳粒唔會太老,SIZE一口容易食又唔太油,不經不覺就食晒了。朋友勁鍾意食甜蝦刺身,叫完一ROUND又一ROUND,佢表示新鮮,肉質甜美,無腥味,我就食帶子,有甜味,都係新鮮的海洋感覺~~
店員好主動勤幫你換碟,上野食都好快,無漏單情況出現,難怪7點半食完,門外已經人山人海地在等位了。