2018-04-04 396 瀏覽
一早聽聞觀塘有一間令人舒服到可以訓著嘅文青餐廳, 襯 Day off 就去食啦!因為想避過多人時間~所以5:30pm 就去食晚餐 lu!雖然位於觀塘工廈中心, 不過個入口真係太難搵啦入到門口, 已經比一堆木造傢俬吸引😍😍😍😍因為我全屋都係木造傢俬~所以我實在太鍾意啦!餐牌選擇唔多, 飲品同咖啡比較多, 所以叫左2個主菜, 1個小食同2杯野飲~2杯野飲黎到我嘩左一聲~杯 oreo chocolate 實在好靚而且飲落真係好香濃朱古力味! 另一杯就rose lychee soda 就甜左少少~炸雞黎到份量多, 而且夠晒熱辣辣, 肯定新鮮炸的啊!主菜到啦~雞肉 burger, 份量好大, 而且味道岩岩好, 我晒我對面呢位男士我自己就叫左個石斑魚配南瓜醬, 魚煎得剛剛好配埋啖啖清甜嘅南瓜醬同配菜, 非常之夾啊~呢度除左散叫, 仲有 set lunch~岩晒附近嘅上班族黎 hea 下食個飯, 嘆下咖啡啊
雖然位於觀塘工廈中心, 不過個入口真係太難搵啦

炸雞黎到份量多, 而且夠晒熱辣辣, 肯定新鮮炸的啊!

我自己就叫左個石斑魚配南瓜醬, 魚煎得剛剛好
配埋啖啖清甜嘅南瓜醬同配菜, 非常之夾啊~