2021-10-23
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎經過見到佢既滷味好靚好整齊咁掛係道,所以入去試下。餐廳主打潮州野,本身𝘦𝘹𝘱𝘦𝘤𝘵餐廳冇咩裝修,但原來入面裝修都幾新潮,牆上有好大隻既𝘲 版𝘓𝘌𝘋 鵝同𝘥 𝘴𝘭𝘰𝘨𝘢𝘯,比人一種好明亮舒適既感覺,卡位夠大坐得舒服。🌟金牌滷水鵝片飯 ($75)鵝片整齊咁排係碗上,鵝同飯既份量都比想象中多,仲有半隻滷水蛋同菜。鵝既調味唔算重,唔係潮洲果種極重滷水味既整法,但我覺得反而食到本身既鵝味🤣侍應提醒如果重口味既可以自己加滷汁,仲特登拎左隻豉油碟仔比我地,又提我地枱下既櫃桶有紙巾🧻態度好好👍🏻白飯都幾大碗,比較乾身少少,加左汁就𝘫𝘶𝘴𝘵 𝘨𝘰𝘰𝘥😌🌟特選滷味飯 ($64)呢個滷味飯好豐富,真係樣樣都有,而且又係擺得好靚😍有豬大腸、豬腩肉、紅腸、滷雞蛋同豆卜,食晒碗飯都唔會覺得悶,豬大腸洗得好乾淨,不過略嫌肥左少少🤏豬腩肉既肥瘦比例剛剛好😄味道唔錯🥰📍日日香鵝肉飯店九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G254號舖
🌟金牌滷水鵝片飯 ($75)
🌟特選滷味飯 ($64)
📍日日香鵝肉飯店
九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G254號舖