2022-06-30
太和好出名嘅法國菜 平日嚟到都全場滿座 記得要book位呀 佢有唔同嘅set dinner 不過我地散叫 自製 6 course dinner🍷嚟到點可以唔叫杯酒 一杯puppy love 飲落有啫喱糖嘅味 另一杯rose酒味重d 2杯都係打卡able🦪頭盤先嚟2隻生蠔先 佢仲有蕃茄醬 加d檸檬汁一齊食 都好新鮮好大隻呀🥪海膽多士 海膽一d都唔腥 有鮮甜感覺 🍇波特酒葡萄鵝肝凍 提子好甜呀 不過我個人唔鍾意鵝肝嘅味道 🍵龍蝦湯 上枱熱辣辣 仲有塊蒜蓉多士 點湯食好味 份量夠2個人share🥩黑毛豬安焦糖蘋果 切開都仲好Juicy 蘋果蓉甜甜地 好夾 🍛帶子黑松露薏米飯 黑松露撈埋落去好香好creamy 薏米飯咬落去好得意 好有口感 🍰甜品 一個cheesecake 一個macaron 雪糕 有成5粒macaron呀 好飽好滿足嘅一晚😆
🥪海膽多士 海膽一d都唔腥 有鮮甜感覺
🍇波特酒葡萄鵝肝凍 提子好甜呀 不過我個人唔鍾意鵝肝嘅味道