2024-05-11 74 瀏覽
以前喺呢邊都係食糖水多,估唔到呢頭開咗咁多呢啲餐廳🤣 呢間喺角落位嘅餐廳有中式野又有西式野,仲有做平台嘅外賣添🫣 家庭式經營嘅小店意外地多野揀同份量都唔細😋1️⃣ 煙三文魚忌廉汁扁意粉🍝呢個意粉我好中意💗 入面有好多料,煙肉、煙三文魚、菇菇、洋蔥、羅勒、芝士粉……煙三文魚砌到成朵大大嘅玫瑰花咁🌹用忌廉汁亦都令到呢個意粉好ᴄʀᴇᴀᴍʏ,入邊仲有熟咗切到細細塊嘅三文魚肉,啖啖都食到咁濟,真係食唔停口🤤2️⃣ 梅菜扣肉🐷超級邪惡嘅一道餸😈 屋企整又嫌麻煩,呢到坐低就有得食🤫梅菜同扣肉都超級入味,扣肉厚得嚟係仲可接受嘅肥,入口即溶好ᴊᴇɴɢ😬梅菜仲有陣陣嘅陳皮香,送飯食一流😚 強烈建議大家要試吓‼️3️⃣ 飲品🍋一凍一熱嘅檸檬茶,呢兩杯檸檬茶都平時飲開嘅與別不同㊙️入面有青檸加黃檸,加埋令到檸檬茶嘅酸甜做得好平均,亦都好芳香😍

1️⃣ 煙三文魚忌廉汁扁意粉🍝

煙三文魚砌到成朵大大嘅玫瑰花咁🌹

2️⃣ 梅菜扣肉🐷
梅菜扣肉

超級邪惡嘅一道餸😈 屋企整又嫌麻煩,呢到坐低就有得食🤫
梅菜扣肉

梅菜仲有陣陣嘅陳皮香,送飯食一流😚 強烈建議大家要試吓‼️

3️⃣ 飲品🍋
熱青黃檸檬茶

一凍一熱嘅檸檬茶,呢兩杯檸檬茶都平時飲開嘅與別不同㊙️
凍青黃檸檬茶

熱青黃檸檬茶