2011-07-26 34 瀏覽
平時多數係呢個工廠食lunch, 但今日就同班fd試吓食晚飯.係網上睇d menu都覺得偏貴, 但冇計, 人地sell 裝修, sell style, 再加上我覺得午餐質素好普通, 所以對佢既dinner 冇乜期望, 都係想有個地方坐得舒服啲傾吓偈。三個人, 本來諗個散叫(因為啲餐個個都過百) , 但後尾諗落費事又走去第二度食甜味, 同埋散叫野飲仲唔抵, 唯有向SET DINNER屈服. 叫左個Pork ribs, 肉醬意粉, 同埋海鮮意大利飯三個人分.首先個周打魚湯好正, 啲料好足, 平時啲周打魚湯魚係得一粒, 但佢碗湯居然俾我食到四大粒!! 記住係大粒!! 到個正餐,其實ribs都幾難煮, 但佢居然煮到個ribs好林, 又唔痴骨, 簡直令我有一種驚為天人既感覺, 猶如係一間車仔麵檔發現原來啲牛扒都咁正一樣!而其他果兩個意式風情都好足料, 重點係真係煮得好味!!其實自從樓上cafe 泛濫, 啲餐煮得越來越難食之後, 我就好耐冇去cafe食飯. 直至今次, 係呢個觀塘區, 居然俾我搵返當初愛流連cafe既初戀感覺!!實在太好勒! 不過如果佢可以加啲玩具呀, card game 呀, 咁

而其他果兩個意式風情都好足料, 重點係真係煮得好味!!

實在太好勒! 不過如果佢可以加啲玩具呀, card game 呀, 咁樣會仲perfect.

我鐘意人小小, 呢度就正勒, 講幾大聲都唔驚嘈到人!!

不過價錢就我呢啲窮人而言就貴左小小, 但我啲fd就話ok, 因為佢地食到好胞同覺得好好味!!

唔怪得叫factory 99 la, 個個食完都食到99%full, 我個fd仲捧住個肚好辛苦咁話真係食到好飽!!
2011-07-25