2024-03-16 934 瀏覽
餐廳擁有180度維港大海景,打卡一流,記得Book位講定坐窗邊位⭐️前菜海皇脆筒酥脆香口亦不算油膩,餡料有帶子,蝦及蔬菜,味道不錯,但不算驚喜。主菜為餐廳人氣菜式火焰胡椒片皮鴨,上菜時師傅會即席將火焰加在燒鴨上再燒,其主要作用都係為左打卡🔥片皮鴨外皮都算脆身,但鴨油香不夠,肉質亦有啲鞋。而餅皮上菜夠熱,但餐廳冷氣好大,令到食物好易冷。整體未到好好食。至於胡同擔擔麵,個人覺得佢既調味偏酸,亦不夠花生香,味道一般。咸肉津白切到好靚,好似一朵花咁,又係打卡一流🪷味道就正常,係大家想象到既味道。甜品椰汁石榴糕反而有驚喜,味道清新帶椰汁香,唔會過甜👍🏼總結餐廳食物質素普通,呢個價錢單睇食物性價比不高,有一半價錢係比左個海景😅不過店員服務都幾好,餐廳環境靚,十分適合打卡,如果有外國朋友嚟香港應該會幾適合。若果係平日家庭或朋友聚會想食好少少既中菜就可以有更好選擇。

咸肉津白切到好靚,好似一朵花咁,又係打卡一流🪷
味道就正常,係大家想象到既味道。

甜品椰汁石榴糕反而有驚喜,味道清新帶椰汁香,唔會過甜👍🏼

總結餐廳食物質素普通,呢個價錢單睇食物性價比