2020-10-17 194 瀏覽
個人本身其實好鐘意食川菜🙆🏻‍♀️因為食辣實在太過癮了😍早排見到有人推介呢間,太想食留哂口水所以黎試下啊👅-🌟客棧二人餐 $288🎈蒜泥白肉 呢款蒜泥白肉同出面食既稍為有少少唔同🙈完全係爆多蒜😂加上有好重好重既浙醋味,所以食落會有啲酸酸地咁~而腩肉片切得薄薄的,口感很好😎但個人覺得呢個都幾辣,仲要比酸菜魚辣🤣-🎈涼拌青瓜涼拌青瓜都是超多蒜的😂成個口都係陣陣蒜味啊🤪青瓜食落很爽脆配上酸辣的醬汁,很開胃😚-🎈古法紅燒肉呢個幾有驚喜😋儘管自己平時唔太鐘意食肥肉,但佢呢個整得好好食~食落一啲都唔會感覺肥膩🙆🏻‍♀️至於舖係底既白菜仔都好正,完全索哂啲紅燒汁😌-🎈酸菜百花鱸魚片 (中辣)叫左中辣但感覺都係唔係好夠辣🤣🤣下次一於挑戰大辣😈但酸味就好夠啦😆鱸魚片切得好厚身,好滑淡淡肉~最重要係冇骨,所以食得好方便😍(如果出去食酸菜魚/水煮魚,比較鐘意食冇骨既多啲,因為個人好懶🤪)佢既配料都幾多,有寬粉、豆卜、雲耳等🤗寬粉豆卜都幾入味,但整體覺得啲鱸魚片可以再入味啲🙆🏻‍♀️-其實佢既烤魚都幾吸引唔算話好貴🤣仲可以叫啲配料打邊爐😌等我下次再試試佢!!!-🔸有間客棧📍長沙灣順寧道29-39號新寧閣地下D號

🌟客棧二人餐 $288
🎈蒜泥白肉

🎈涼拌青瓜
涼拌青瓜

🎈古法紅燒肉
古法紅燒肉

🎈酸菜百花鱸魚片 (中辣)
酸菜百花鱸魚片 (中辣)

🔸有間客棧
📍長沙灣順寧道29-39號新寧閣地下D號
2020-10-10
古法紅燒肉
酸菜百花鱸魚片 (中辣)