餐廳: 良記餐廳(老鳳冰室)
資訊:

2017-05-28 116 瀏覽
今日岀深水埗鴨寮街買嘢,行到肚餓當然要醫肚啦,記得行過兩條街有間幾有趣的冰室,店舖玩好多諧音字(可以望下笑下),食物質素又有水準order 左個香濃芝士汁焗豬扒飯,散發著陣陣芝士汁濃香,豬扒有三大塊好仲做到拉絲效果,伴碟還有粒茄仔,好多汁友人點了一份牛油果軟殼蟹竹炭漢堡伴薯條,店員呈上食物時,我不㩒wow左一聲🙊,用木盤上枱,先試下薯條好熱又脆,揭開漢堡第一層,見到原隻軟殻蟹望住我,成個包仲係熱架,意想不到堅有 Heart 原味波波冰鎮奶茶,冰粒用茶底做,越飲越香濃,十分醒晨,每日限量架蝦多士,為食的我又想試佢「老鳳十大必試」,蝦膠份量十分多,肉質又彈牙,好彩無錯過店內環境夠懷舊,可令香港人有集體回憶特式餐牌已放在信箱內諧音字「set 𠹌廚」下次再試埋其它款式門面應唔難揾店員有禮,座位舒適,忙裡偷閒,配埋波波奶茶,快活過神仙

香濃芝士汁焗豬扒飯

,成個包仲係熱架,意想不到堅有 Heart
牛油果軟殼蟹竹炭漢堡伴薯條

原味波波冰鎮奶茶,冰粒用茶底做,越飲越香濃
,十分醒晨,每日限量架
原味波波冰鎮奶茶

蝦多士

店內環境夠懷舊,可令香港人有集體回憶

特式餐牌已放在信箱內

諧音字「set 𠹌廚」

下次再試埋其它款式

門面應唔難揾

店員有禮,座位舒適,忙裡偷閒,配埋波波奶茶,快活過神仙
2017-05-25
香濃芝士汁焗豬扒飯