2018-04-25
成日都覺得放題雖然係多野食,多就好多不過樣樣質量都唔太好,最討厭係想食多一兩件畫多啲實會扣數既,有啲過份到見你人少少寫10件扣到得4件,扣住數咁任食囉,不過朋友就約左一間放題叫-大滿喜,令我對放題完全改觀!首先一到場出面個自助bar好搶眼,食物嘅選擇亦都唔敷衍,冷青口同蝦呢啲食材任攞,攞完極快又人落盤新既呢啲先係任食囉,甜品又多選擇量又準備充足,唔怕你大食最怕你唔食!佢啲刺身先至係重中之重,你寫幾多到幾多完全足數,件件三文魚厚一厚仲有一個重點-佢地完全溶雪唔會食落硬硬地,咁樣先有三文魚肥美既口感,心思就係呢啲地方囉,玻璃蝦同甜蝦都好大條,甜蝦新鮮甜味!之後要講講就係呢度既壽司,佢地唔會交行貨,選擇上有好多別出心裁嘅配搭創作,我個人極力推薦佢地既黑松露醬蝦壽司,蝦既甜味會因為黑松露醬係口中揮發,口感味道一百分!熱食係好多放題嘅致命傷,不過睇黎就難唔到大滿喜啦,佢地有個牛肉壽喜燒個質數超班,牛肉有油花夠肥美湯汁夠晒香甜!燒雞腿肉支支脆口又多肉汁!大滿喜比我感覺係每一樣食物都有認真去做,唔會因爲任食兩個字就對品質有所妥協,真真正正做到任你食,最緊要食到飽又滿足嘅感覺,完全令我對放題餐廳改觀!