2018-12-28 46 瀏覽
一班舊同學聚會,一如以往大家都想去食放題,近日天氣涼左,我們就決定去尖沙咀食火鍋,其中一位舊同學之前也來食過,說食物新鮮,有刺身、海鮮,多款火鍋配料等,大家圍爐聚在一起,邊食邊傾,盡興而歸,今晚就讓我們感一下吧!大家要求一個健脾養顏椰子雞湯,0k!鍋中看到都幾足料,一來到第一樣係試下個湯底,望落去好清以為會淡味,但椰子味十足好甜好香,無味精,散發淡淡的椰子香,女同學表示好滋潤。之後等左一會,試d雞唔錯,新鮮雞無雪味,下次可以再叫椰子雞湯底。至尊本地招牌手切肥牛,眼見已經知道好正!肉上帶著油脂,令肉質更鬆軟香滑!牛頸脊的牛肉味香濃,脂肪分佈平均,頂級果然係頂級,入口也很不錯,有咬口!不過要記得不可以灼太耐,否則會破壞肉質,甘就浪費左D靚牛喇!水晶粉好少見到有得食,水晶粉感覺良好,食落爽口,可以減輕一下火鍋的罪惡感涷蜂巢豆腐呢款也不是每一間火鍋店都有,涷蜂巢豆腐吸盡湯底精華,入味非常珊瑚蚌好靚又新鮮,份量多又爽口鮮美,好食。廣島蠔真係好滿足,蠔肉好肥美,咬落仲好有蠔味,一啲都唔腥!除左食肉之外,怎能少得菜,叫左個雜菜藍一菜也份量多,唔會有爛葉,食個健康的打邊爐覺得呢間鋪都算高質~ 因為款色

至尊本地招牌手切肥牛,眼見已經知道好正!

珊瑚蚌好靚又新鮮,份量多又爽口鮮美,好食。

廣島蠔真係好滿足,蠔肉好肥美,咬落仲好有蠔味,一啲都唔腥!

覺得呢間鋪都算高質~ 因為款色真係好多!重點系質素都唔差! 每樣野都食到個質量!