2020-04-26
呢間係yohomall入邊嘅上海菜餐廳,次次六點鐘已經排哂隊要等位先有得食,今次難得屋企人都早收工,搭車果時就用商場apps拎定位先,去到都等咗大約二十分鐘先有得入座前菜就揀咗燻蛋同燻魚,燻蛋好香,蛋黃仲係少少流心,好好味😋😋魚就一般啦,但都唔差嘅主食就揀咗個上海肉絲兩黃麵,同埋排骨擔擔麵,兩黃麵唔係度度做得好食,呢度做到個麵脆得嚟又唔硬,配埋銀芽肉絲好perfect😀嚟得食上海菜當然唔少得小籠包同生煎包啦😝 呢度嘅小籠包係脆底,食落香口啲,入邊仲係熱辣辣好多汁,一定要試呢!生煎包都唔錯,但如果食唔落咁多粉麵包類就可以唔叫喇🙈最後就係最期待嘅甜品喇😛 有豆沙窩餅同桂花拉糕😍😍呢種上海嘅桂花桂香港比較難搵到,係糯米蒸成軟糯嘅米糕,上邊再淋上桂花糖漿,一入口桂花嘅甜味就充斥住整個口腔🤤🤤我一個人都可以食哂成碟🤪總括嚟講,呢個價錢食到嘅質素好公道,唔算太貴,難怪成日都爆場,如果晚市嚟到先等位,可能真係要等一至兩個鐘先有🐒