2023-12-07
發掘到上環原來有間由日本人主理嘅鐵板燒🤩菜單設計融合左日中西料理,仲加入左故鄉新瀉県的菜式元素~ 見到餐廳都有出Omakase,不過最終被沖繩県限定菜單吸引左😝✨Okinawa Mozuku - 係沖繩水雲,之前去旅行嘅回憶返晒嚟😻質地好滑溜,面頭有蕃茄粒同切到好靚嘅秋葵片,味道酸酸地幾開胃!✨Seasonal Salad - 麻醬已撈均於沙律菜中,份量亦好足👍✨Okinawa Kuruma Prawn Shabu Shabu - 用左山藥&濃湯熬製左個湯底,味道帶點微甜😋面頭嘅沖繩竹節蝦分左蝦頭同蝦身,蝦頭煎得好香脆,連殼食都可以;蝦身輕輕煎香,仲係好嫩口彈牙🦐✨Wagyu Hime Beef Tenderloin - 呢個和牛裡脊好有驚喜,師傅建議3成熟,果然剛剛好,質感軟腍~ 原汁原味咬一啖,再試下連wasabi/鹽/炸蒜片食,有唔同風味😻✨Wagyu Garlic Fried Rice - 和牛粒令個飯帶出香味,飯粒粒粒分明,口感幾好🍚✨Homemade Ice Cream - 有蜂蜜牛奶、栗子同焦糖味可以揀,我揀左栗子味,texture超幼滑,細味之間食到淡香栗子味,真係好滿
✨Homemade Ice Cream - 有蜂蜜牛奶、栗子同焦糖味可以揀,我揀左栗子味,texture超幼滑,細味之間食到淡香栗子味,真係好滿足🌰
✨Okinawa Citrus Depressa Soda - 柑橘味好甘香,好解油膩,鍾意酸d嘅可以篤下個lime😂