2010-07-07
次前睇o左食評,見佢gei rating都ok高,所以咪去試o下law~其實以佢$208 mon – thur的價錢(仲要唔加一)有ok多o野食,尤其係熱野(佢好在不停refill不同款的食物),ok值得推介。凍盤方面:有小lobster(真係好好好細隻),d中蝦就咸o左d,同埋仲有翡翠螺,不過最唔好就係無青口。其他凍盤仲有鰻魚豆腐(d豆腐好滑,相反鰻魚就麻麻地),仲有之麻八爪魚仔,螺肉呢d大路o野(不過出得好少),冷麵、煙三文魚、三式sashimi、普通salad bar都有,質素ok啦,不過款就少d。飲品方面就有fruit punch,橙汁、apple green tea,有基本的茶、coffee,但係只係暖的!!熱葷方面:雖然佢只有8-10盤熱葷,但勝在會不停有人check住銷情,會不斷換款,even8:15之後都仲有新出。我比較欣賞gei有炸蝦丸(熱辣辣,金黃色,又好彈牙)、牛「利」(炆得夠tender)、雞肉with 甜椒salsa(好滑,有d意外)、白汁三文魚及龍利柳(龍利柳滑d同好食d),媽媽話牛柳粒好味,尤其d sause wor~,相反燒牛肉就熟o左d;d干燒e麵、炒
凍盤方面:
熱葷方面:
我比較欣賞gei有炸蝦丸(熱辣辣,金黃色,又好彈牙)、牛「利」(炆得夠tender)、雞肉with 甜椒salsa(好滑,有d意外)、白汁三文魚及龍利柳(龍利柳滑d同好食d),媽媽話牛柳粒好味,尤其d sause wor~,相反燒牛肉就熟o左d;d干燒e麵、炒飯同三文魚白汁意粉個樣都好得,但驚太飽,所以無食到。
其他選擇仲有羊扒仔、不定換款的炒菜、牛扒、燒豬柳、腐皮卷、菜膽雞、雜菌煮螺肉 (d螺肉都幾香,但就稍為淋o左些小)
甜品方面:
其實多款佢又唔係韶好多款,但quality方面係不錯的!好好味的心太軟會不停refill,夠曬熱,佢可可味夠濃,但勝在不太甜同中間真係有留心湧出來,我見有不少女仔四杯一次感拎返去,證明d心太軟quality真係唔錯
木槺布甸 – ok夠奶味但水o左d
燉蛋 – 同樣,夠曬蛋味但希o左d,焦糖少o左d
栗子蛋糕 – 好軟熟但栗子cream少o左d
Cheese cake – 細細件,同美心的之悠焗餅的味道差不多
Puff 山 – Puff內的是吉士忌廉,比較漏
Fruit Tart – 同樣是吉士忌廉底,但撻底好脆,good
小型朱古力噴泉 – 有菠蘿,西瓜、哈密瓜同棉花糖
自製格仔餅 – 我諗自己整ok好玩,我見d 50 or above的嬸嬸好鍾意整,不過我諗食完都幾飽
Haagen Daz Ice Cream – 有Strawberry, Coffee, Choco and Vanilla口味,仲有cone可以整ice-cream cone tim~
Brownies – 不太甜,但口感太濕
其他甜品仲有細細件西米糕、麵包布甸、朱古力mousse cake, etc.
服務方面:
d waiter/waitress收碟好快手,基本上你一離開位,佢都會自動幫你收碟;禮貌好,食物方面一如前面所講,會定期有人check住,不斷refill 新o野,而家唔係好多收呢個價錢gei自助餐做得到(even貴d的自助餐都未必做到!