2020-11-07 21 瀏覽
今日又放工黎觀塘揾食啦,今日屋企人話想食Pizza,見到呢間Pizza Pan價錢幾抵食就試下我地叫左兩個意粉,一個pizza,重有肉丸同埋雞翼,食到捧住個肚走意大利經典Pizza($78):Pizza焗得好脆,我好中意食薄批,因為唔會漏。呢個Pizza有3色椒、菠菜、辣肉腸同埋芝士。唔會漏有肉有菜平衡下卡邦尼長通粉($50):卡邦尼汁真係好惹味,長通粉唔會煮到淋晒,重有咬口嘅,我最中意呢一種長通粉!焗肉醬千層麵($55):肉醬好香,茄汁偏酸好開胃,上面重有拉絲芝士!好耐無食過高質千層麵啦!雞翼($10兩隻):雞翼係焗脆左,好Juicy唔會好干,重有啲蔥係面好香肉丸($55):店員推介係新出品,Menu都重未有,肉丸都好大粒好抵食,唔似某瑞典傢俬舖果啲咁細粒一啖食完一粒,重要拉到絲架!Fresh Peach Tea(跟餐加$8):本身餐係跟汽水嘅,不過屋企人想試下水果茶就叫左,都唔錯,唔會好甜,呢支好濃桃味!Fresh Lychee Tea($8):相比Peach,我覺得荔枝甜啲,但荔枝味一樣係咁濃!嗌到成枱都係200幾蚊,服務態度又好,食物質素重可以做得咁好,抵讚!

• 焗意式傳統千層麵