2022-07-22 215 瀏覽
尖東誠品入面嘅西式cafe提供嘅brunch board 有葷有素,可以揀麵包或飯,再加4至6款小碟,種類包括有蛋、菜、乳酪等。落單係用QR code,部分菜式含五辛,手機落單前告知店員就可以走五辛。Brunch board (4 sides/ $138)Choose 2 bakeries/ rice bowl + 4-6 sidesBakeryLemon Danish Loaf breadChocolate Danish Loaf breadSourdough Mixed Seed WW bread呢到嘅麵包可以任添,想添嘅時候同店員講你想食嘅麵包款式同份量就可以,所以基本上4款麵包都可以試到。個人比較鍾意食檸檬味同朱古力味麵包,麵包香脆鬆軟,好夠熱。酸種麵包味道偏酸,質感較韌。最尾嗰款麵包食落冇味,所以我覺得麻麻哋。Diary Granola Coconut Yoghurt (Dairy free) (+ $10) 乳酪嘅份量都幾多,味道偏酸,椰子味唔濃,表面嘅脆脆帶有少少甜味,可以調和乳酪嘅酸味,令整體冇咁寡。EggsBlack Truffle Scrambled eggs (走

Brunch board (4 sides/ $138)

Bakery
Lemon Danish Loaf bread
Chocolate Danish Loaf bread
Sourdough
Mixed Seed WW bread

Diary

Eggs
Black Truffle Scrambled eggs (走蔥)

Green
Miso Eggplant
Dressed Purple Kale
Roasted Potato

茄子肉煮得夠淋同入味,食到好香濃嘅麵豉味。烤薯仔外皮香脆,入面嘅肉夠綿。

2022-07-18
午餐